• Sprinter og innovasjonsprogram

  Innovasjonsprogram og sprinter for bedrifter / klynger /regionale løft

  Kanskje er dere flere virksomheter som vil bygge innovasjonskultur og etablere et program i fellesskap eller i en bransje. Innoco utvikler skreddersydde innovasjonsprogram og sprinter tilpasset deltagerne og satsingene som ligger til grunn. Gjennom prosessen bistår vi med å kvalifisere verdiskapende prosjekter, drive frem innovasjonsprosesser, bygge kompetanse og skape resultater av satsingene.

   

  Innovasjonsprogram

  Innovasjonsprogram går gjerne over noe tid, fra 3 til 6 måneder. Man deltar som team og arbeider med en ny konkret satsing der innovasjonsmetodikken brukes. Programmet gjennomføres som samlinger over en eller to dager med oppgaver, veiledning og progresjon fra gang til gang. Teamet samarbeider og jobber med verdiforslaget, verdipotensialet, gjennomføring og risikoaspekter gjennom innovasjonsprosessen. Med programmet får virksomheten tatt tak i viktige satsingsområder og samtidig bygget kompetanse i det å drive frem og lede innovasjonsprosesser fra ide til prosjekt. Fullført program leder til sertifisering som innovatør.

  Se mer om dette under Sertifisering.

   

  Innovasjonssprint

  Sprint betyr å bevege seg raskt over korte distanser. Innovasjonssprint innebærer rask og effektiv kvalifisering og utvikling av satsinger. At 7 av 10 satsinger fortjener å parkeres er helt normalt. I sprint er det viktigere å slå fast om satsingen har livets rett enn å tvinge en ide i igjennom. Hver sprintetappe varer 2-3 dager. Teamet jobber konsentrert i en «boble» med et tydelig mandat. Innovasjonssprinter passer for team som allerede kjenner grunnleggende innovasjonsmetodikk. Man starter med innsiktsarbeid for å sjekke om initiativet bunner i et problemet eller behov som er viktig og omfattende nok til at det er verdt å utforske i en sprint.

   

  Første sprintetappe handler om å forstå problemet og de som har det. Teamet utvikler og verdiøker løsningsalternativer og fremmer et verdiforslag. Er det overbevisende nok kan de gå videre til neste sprintetappe. I motsatt fall venter "Parkering" med evaluering og læringsutbytte. De neste sprintetappene tar for seg hvordan levere løsningen og kapre verdi gjennom en bærekraftig virksomhetsmodell. Integrert i arbeidet eller som en ytterligere fase følger en pilot.

   

  Innovasjonssprinter gir god fart på innovasjonsarbeidet, reduserer risikoen og gir kontroll på ressursbruk. Ikke-levedyktige ideer parkeres tidlig; Man unngår overfladisk behandling av initiativer og reduserer sjansen for at potensielt gullkantede muligheter overses.

   

  Ta kontakt og hør mer om hvordan programmene kan vinkles og passe for deres utviklingsprosjekter og team.

  Katinka Kolsaker : +47 92 60 68 00 / katinka@innoco.no

  Sjur Dagestad: +47 977 59 104 / sjur@innoco.no 

   

 • @InnocoAS
  @InnocoAS
  @InnocoAS
All Posts
×
×
Behandling av personopplysninger
Innoco AS behandler personopplysninger i samsvar med Personopplysningsloven, og følger reglene for taushetsplikt tilknyttet dette. Vi har utviklet retningslinjer og prosedyrer for å overholde GDPR.
Etter Personopplysningsloven §18 Rett til innsyn, har du som kunde hos Innoco rett til å kreve innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg.
Dersom du ønsker innsyn i hvilke opplysninger Innoco AS har registrert som omhandler deg, kan du få opplysninger ved å sende inn en skriftlig anmodning til oss.
Kontakt:
eirik@innoco.no